Category: Journal


Welcome 2010

Hi there, i hope it’s not too late for me to greet “Happy New Year” . I’ve been busy these few weeks. 2010 will be a great year for music lovers especially metalheads as more bands are reuniting and few important tours are planned to kick off soon. Bands like Soundgarden, Faith No More are coming back.

Today is a sad day,  Malaysia’s  music scene lost a great guitar player Samad from legendary Lefthanded, died due to breathing difficulties. I was at the hospital and all of his friend were there to pay their last respect to him at Ampang Hopital.

He was known as a great rock guitar player ad also a great teacher for some of us. Personally, i knew him when i was one of his guitar student. He was a great man and a very loving father to his family.  Thank you sir..

My Dear Blog…

It has been a while since i last wrote anything. I has been few month. It was because i’ve been drowned in a city full of liars, hypocrete and greed. I’ve been disonest with myself due to the commitment towards the modern day demand. During this period, i’ve met people who disrespect others feeling, people who jugles around with their believe and also who plays around the bush to save their neck. It’s called a corporate world to them. I’ve been stressed!

Now, i’m back to tell you the truth. Give me some strength to light the fire back. Long live Rock & Roll!!

July, I’m in Pain!!

It seems that July 07 is my worst month month of the year. To be exact for this year. There are “few unfortunate event” occured this month.

It starts on 1st week, when my car had been broke in by some stupid thieves. this happened when i decided to have my chicken rice in Ampang Jaya. I lost my trusted buddy, Canon A620 Digital camera, Sony P1000 MiniDv Camera & some money. these buglars also stold my cheap Sony Mp3 headphone and broke my Mwalker Mp3 player screen.  So for those who likes to have your chiken rice lunch in Ampang jaya (besides Petronas station), be more extra careful. As what i heard from the police in charge, the place is not safe lately since there’s a lot of cases happened there.

After 7 years using my car, it’s a payback time with a great amount. I treasure my ride as it’s hard to pay to the banks every month during my “blue collar office” working days. During that time, Satria was a reasonable choice since the price was affordable and the parts are easily to get from chop shop. As a normal day user i know my duty to maintain it with regular services etc. But last week, i was so frustrated when the major parts like gearbox, shaft and upper engine parts got broken. These cost me few thousands to replace. As for today, the car is running well and i have to test the 2nd hand gearbox for 2 weeks.

Although these accidents happened, it makes me a stronger man to work harder and be careful whenever i go. Whout my camera, i just a blogger without a picture to show.

It has been nearly 1 year since i haven’t got an opportunity to go for a holiday. Last week, with some minimum money in my pocket, i go for an island vacation. I knew the owner of the resort and it was a private beach. Good food, peaceful environment and warm hospitality at the place makes me don’t wanna come back to the city. So for you who wanna take a break, do come with me…

Update : 11 July 2007

It was suprising. Tonight, a long time friend whose teaching French called me, asking about this amazing place. She and few French friends are going to the Island. For those who are interested, can contact me. For more pics..do visit my flickr pages, i just upload more island pics.

Palmy, suatu pagi yang santai

Sawadeekap! Pagi ni, tiba-tiba saja aku teringat akan Thailand. Disember 2005, merupakan trip aku ke Thailand. Trip menjelajah kira-kira 5400km ke  Hua Hin – Chengmai – Bangkok – KL menaiki Range Rover.  Dalam banyak barang yang Thailand jual, CD artis ini yang aku bawa pulang! Planning to do it one more time…

Palmy- Yark Rong Dunk Dunk

Antara Musik & Laksa

Kebelakangan ni aku kerap jugak pegi kedai jual musik. Maksud aku kedai kaset & CD. Minat nak menapak macam dulu-dulu tu datang balik. Pertama Kompleks, Campbell tu memang dalam aku punya “route”. Pertama Kompleks, kalau dulunya jadi pusat perkembangan musik di KL ni dah jadi pusat so called “handphone enthusiast”. Sesekali tu rimas rasanya bila tengok gelagat manusia yang kejar benda yang tak tahu hujung pangkal. Yang untung..lu tau sapa!. “Bang, download lagu..Mawi ada, Ratu ada..”. Apa ko ingat aku heran dgn semua ni?. Aku naik tangga lagi. Gedung musik aku dulu dah jadi kedai jual baju. Alasannya, “budak la ni lagi suka dengar MP3, jual baju & rantai duri punk lagi untung. Diaorang lagi suka ikut fesyen, musik diaorang ni tak tahu nilai sangat..”.Apasalah aku ni pegi bodoh sangat nak beli-beli CD/kaset ni..sedangkan lagu tu boleh dapat free.
Sebelah sana ada lah lagi kedai yang masih jual musik. Harganya, memang bebudak ni sah tak mampu beli, sesenang aje RM40+ dan kalau yang imported RM98.00 (takde kurang lak tu). Dah jadi barang mewahlah pulak. “So kalau tak mampu, yang burn punya pun ada RM15.00, sound tip top! tapi kulit photostat aje”. Ni dah nak merompak dah ni…!

Aku ni dah lalu 3 zaman, late 70’s, 80’s, 90’s & millenium. Zaman catridge, LP, kaset & CD aku dah rasa. Nasfu telinga ni memang nakal. Sekali dah dengar bunyi yang sedap, lagi mintak yang lebih sedap. MP3 memang nikmat bagi aku, namun aku lebih puas apabila mendapatkan keindahan bunyi sekali dengan pakejnya. Aku puas bebelanja untuk muzik kegemaran yang bekualiti. Lakaran grafik, pakaging dan juga lirik inlay tu yang aku hargai, selain lagu yang sedap. Sesekali tu dapatlah jugak poster. Tapi itu dulu.. zaman rock kapak!. Sekarang ni..haremmm. Kompeni kaset takut nak bagi poster, takut rugi..kos tuu. Kalau ada pun yang layak ditampal di pintu tandas.Tiada siapa yang disalahkan dalam hal ini. Perlu ditanya kepada diri, apa sumbangan kita dalam konteks ini. Aku bukan tak moden tapi aku mengikut arus modenisasi atas dasar kesenian itu perlu di nilai. Laksa pun bila dah masuk The Curve harganya RM12.00, ada yang mampu bayar walaupun tiada daun kesum. Ini angkara modenisasi atau ego?
 

 

Kusut tapi lega!!

1 mac 2007, maka dengan rasminya 9 tahun aku telah berkecimpung dalam so called kerjaya dgn syarikat swasta bumiputera. Jawatan pada name kad tu memang impressive. Mak bapak aku pun tak tahu nak sebut, bila orang tanya aku ni kerja apa. Pengalaman? Pendek kata panjang cerita, boleh dikatakan  dah expert dlm hal2 kontrak IT ni.

1 Mac 2007 jugalah aku & semua staff kat opis aku diberi 3 opsyen:

option 1: Kerja as a “freelance”. Cari projek, lepas tu bawak masuk kat company dia baru aku diberi komisen. Bijak2..

option 2: Pegi ambik kertas, taip atau tulis sendiri surat letak jawatan..paksa rela

option 3: Bawak masuk projek juta2, jumpa boss besar, yakinkan dia bahawa layak untuk dapat gaji..

Ermm…option mana yang patut aku pilih? Aduh kust ..mana lagi nak bayar semua ni..tapi aku rasa satu batu besar sudah hilang dari atas kepala aku..Lega!!

So, ini opis baru aku. Tempat aku bikin semuanya…